7.31.2009

IQBAL

kejadian hari rabu mlm..aku cuti rabu tu sebb nak msk bat mkn2 utk 3 hero aku nya beday..utk mkn mlm tu..kul 9 aku pn siap2 la brg bawa keluar biasa la kat pangkin la tempat lepaknya...dah jemput la jiran2 kat umah semua..tengah aku sibuk2 nak keluarkan kek. papa dlm umah ...Abg danial jerit ckp iqbal jatuh darah.aku tak nampak jatuh kat mana..sebb ah di bawa dukung..lari la aku msuk umah sambar la kain yg mana ada .....nagis la iqbal .....pas2 lap2..dia dah diam...ada la abg kat umah tu dia mintak gunting..nak gunting rambut nak tengok dlm mana luka tu..sebb ikutkan tengok drah tu byk..hbis rambut baju kena darah...terus papa start kete bawa p klinik QIS..dr kata dia tak boleh bat kena p hosital jugak...p la hospital serdang..kat sana lak..adtenden cam hampes..yg kat depan suh msuk bilik..yg dm bilik lak suh keluar marah tu tnggu luar kena kut turn..eh gila per...kepala dah bedarah kena tunggu jugak..kalu gitu bat per p kat wad kecemasan...persakit2 yg lain sap ckp tak per kepala budak tu dah berdarah bat dia dulu...tak jugak dia suh tunggu jugak kat luar..laki aku dah benggang terus blah...p AN NUR BANGI...senang jer ..kejap jer ....kena la jahit 3 jarum.....


bukan dia nak dok diam..karang tu balutan tu terbuka la.kejap jer tu...

nie dah balik dr an nur..balik sampai umah terus mintak mama nak happy beday ..maksudnya nak tiup lilin la. sebb dia tau kalu ada kek nak bat beday dia la...aku pun keluarkan la balik kek buh la lilin..org semau dah blik tinggal yg dekat umah jer..layan la dia nak potong kek jugak...makwe dia jer yg setia tunggu sampai blik dr hspital...ATIKAH jer ya temankan iqbal potong kek dah nak deka kul 1.oopg


nie kesan darah yg sempa lap..ka baju rambut byk ..

ingat dah kena jahit lupa la nak main...rupa2nya hemmm takdenya heran pun...nakal dia sama jugak...


nie ptg seblum kejadian...papa hadiahkan...



pic kat kg ....miggu lepas blik kg..

nie 1hb7 papa dah beli kek utk iqbal...mula2 bli kek kecik jer 1hb 7 beday iqbal yg betul..saja nak tunggu beday adik sama n papa 20hb juga..3 hero aku bulan yg sama..cuma adik la special sikit sebb sama hb n papanya...adik nya gambar tak de sebb dah tidur..adik selalu mlm mmg tidur awal......

apa2 pun HAPPY BEDAY SAYANG ....
HAPPY BEDAY IQBAL.....
HAPPY BEDAY DANY....
mama sayang kalian..sangat sangat sangat..

7.11.2009

Umah...


lamanya aku tak update....................blog aku nie..........sibukn kebun sayur IT n pc aku kat opis rosak.....hari nie boring lak tak de per nak bat..anak2 dah tidur...aku smbil layan industan...kehkehkeh.....papa lak tak de..ada seminar kat kuala lipis..hari jumaat awai2 pg dah bertolak..tinggal la aku n anak2 jer...pg nie kemas2 umah skit2 bat per yg patut....byk lg pic anak2 aku tak update...dah malas rasanya nak update hari2.....tak per la time aku rasa nak update aku bat la nnti........anak2 tak berapa sihat.yer skrg nie..kejap2 ok kejap2 ada la yg demam batuk selesema....hemmmmm.........1hb 7 beday anak sulung aku ...papa dah kasi hadiah skuter utk iqbal.....utk adik n papa hb yg sama 2ohb 7 nie lum ada hadiah lg...lak tu 20hb jugak la lesen aku mati....bulan 7 ni byk perkara yg perlu di lakukan...n byk ler keluar duit..kehkehkeh........lg insuran n roadtax kelisa aku la mampus 24hb7 nie jugak...semua bulan 7.....kopak la aku....kehkehkeh......
nie anak aku yg no 2 dany..dah nak cukup 1 tahun tak leh mkn benda2 yg keras lg...mkn semua yg lmbut2 lg..gigi baru tmbah 2 btg kat atas...mkn yg keras2 skit jer mula la nak tercekek je....tapi bil atengok org mkn dia bukan main laju lg nak ...pandang jer......kahak byk ...selalu mkn muntah balik....sebb nak telan tak boleh batuk lg.....cian anak aku tu..................