5.31.2011

iqbal msk wad part 1

al kisah ptg semlm ambik iqbal dr taskanya.iqbal ngan sendiri bgtau demam.mmg pnas sangat muka dah merah2.kul 7.30dah msk ubat botot.na sentiasa ada stok ubat kat umah w/pun tk de sapa yg skit.lps 2 iqbal tdur mkin dia rasa letih.aku biarkan tduq.ptg sblum tu dah muntah2.blikan bubur mcd mkn sikit dah kluaq blik.minum pun sama.kul 12 kjutkan utk bg ubat mkn.tk leh juga2dah mtah2 byk x.pas2 trus merekot kesejukan.dah mengigil plak.papa ambik trus bg bsahkan kepala bdan semua.kaki tangan dh sjuk sangat bibir dah biru.trus siapkan apa yg perlu papa ajak p hpital.papa ckp kalu hpital sdang tk lyn kita p bangi.bkan pe kdang yg jaga wad kecmasan kerek kan main.kna tngu.gak.dia org dah nmpak ibal tk henti mtah.bru suh msk blik nk cek.suhu dah 39.tk trun.bg lg ubat botot.cucuk nk ambik darah n nak mskan air.dah tk brmaya.nagisla time tu.dah tk kebal.pas2 kena bat xray.papa kna tngu kat luar n dany tdur dlm kete.kul 3 dtor suh msk wad chek tekak merah n bengkak.so msk wad.ngan dany tk tdur.kul 4.30aku bwa blik dany papa tungu dulu.pg2 aku dtg bwa brg2 blik umah kemas2 brg dah kul 5 lebih danx pun tk dpt tdur.kul 6 bru leh pjam kejap kul 7 dah bgun nk siap kehpital.smpai 8.30iqbal tk de mtah dah.dmam msih ada.kena la jdi dtor tk brtauliah kena tmbang air kecik.kra brpa ml minum mkn.nie msih 38.8 bru dtor dtg round.nk kena ambik dah lg.dh msk 3x cocok ambik mau lg krg dngar meraung pelek nyg tiap x ibal nk kna ambik drah aku lak yg skit prut memulas2 hiss.nie bru dia nk tdur.pjang bejelalak aku karang a-z.k nti smbung lg.
glitter-graphics.com

5.30.2011

6th Anniversary........Tony Roma's.@McVelly




thanks my love... belanja utk ulang tahun perkahwinan kita yg ke 6..semoga ikatan ini berpanjangan ..............








ni menu yg di pilih my huby n ni lak utk iqbal n dany

nie ofcos akunyeee....................roti keras n cicah per entah nie.. tpi sedap...







air iqbal n aku.....







2 2 nak bat iklan promosi




lyn jer... otw...


LEP 1 VS LEP 7



nie pun lyn jer... nnti cita..





Keria KU




layan jer .nnti cita yek..



5.19.2011

balik kg




lama tk balik kg..mklumla...jauh skit.....ni 4hri rasa sekejap jer...tk puas rasanya cuti2....smpt la p pdg besaq.... balik dr padang besaq ajak la en suami singgah tpi jln nk tengok burung unta...bg anak2 tengok....suke la.........tk dpt lama2 sebb awan dam mendung...cam nak ujan lebat jer time tu...


smpt la berposing2 kejap......




5.11.2011

Apam Polkadot

semlm belajar bat apam nie la... ngan tunjuk ajar yuyu...ahhhh first time bat apam..sukanya menjadi.. tapi periuk kukus ku kecil jenuh la nak ngunggu time kukus tu ... bat nie bukan sorg2 jer tau.... ramai lg geng opis.. seblum nie aku jenis tak gemar bat2 kuih2 nie.. tpi memandangkan ada rasa nak bat jer sdiri...so mintak n yuyu tolong ajarkan cam ner nak bat.... hasilnya tara....comel kan... puji ler... ada perisa Bluebarry n Strowberry...yumyumyum......kagum dpt bat....mufin pun dah try bat... senang jer sebenarnya tapi kerna seblum nie mls nak bat.. sebelum nie tau mkn jer... nk min kuih mak semua yg bat tak pun beli jer... senang...tetiba tergerak ati nak cuba bat ... anak2 suka sebab colourfull anak ABC 123 lg.... hri nie iqbal bawa ke sek...tk per akan ku bat sekali lg nnti... tungu..........

utk yg bergelar Ibu


nak suh anak2 suapkan kek kat mulut ibu2 tapi tengok mlm tu anak2 semua sibuk main jer.. lgi pun ibu2 semua sibuk meyediakan makanan....tk de la yek.. lain tahun lak....


tengok semua anak2 serbu tak menang tangan en pian sediakan ais krim con utk anak2..sukanya tengok anak2 semua enjoy...........
geng pangkin adakan aktiviti utk kaum ibu2...meriahnya.. tak sangka sambutan yg hangat... seramai 13 family yg join...semua spoting habis.. anak2 pun suka la.. lama tak kumpul ramai cam gini...biasa la sibuk n aktiviti3 & keadaan tak mengizinkan..tpi syukur alhamdulillah w/pun sederhana tpi bermakna......



tengok Datin Joy n Karipap nya... karipap panas2 mari2 mkn.. sedap.. tq ...
opah la yg spoting ..sebb anak dia jauh di rantau org.. tinggal anak2 angkat dia jer yg meraikan utk opah.. kak zai mlm tu opah mak kita org tau.... org kuat.. sama2 menjayakan majlis ...




menu utama stemboot... byk lgi menu2 yg lain tk sempat nak bergambar...ada mee ganu... nasi goreng.. tart buah-buahan dan sayuran... mufin (terbekor..telebih sudah...)yee mee..mihun tomyam...dadih....ais krim .....sagu santan....karipap....cokodok...kek tak lupa jugak ...tq kak CT sponser kek cokolat byk2 menu2 lain semua di sponser dengan ikhlas hati dri geng2 pangkin....byk lg la...yg best soda bandung la hasil bancuhan dari hubby aku ler... mmg sedap....sapa lg nak puji kan...hehehehe.........


tengok dpt special lg tau... bertungkus lumus pn zue n sominya en pian menyiapkan banana ais krim.. khas utk ibu2 jer tau... pn jue pun bagi hadiah utk ibu2 jugak ...tk ambik pic lak...


****tk lupa jugak buat mak ku yg di kg... selamat hari ibu mak...sayang mak...(terima kasih mak ku ucapkan) n senyum w/pun senyuman tu aku tak nampak tpi aku dpt bayangkan)cuma wish dlm phone jer...****


5.03.2011

cuti 3 hari di umah

nak di jadi kan cerita..cuti selama 3 hri nie ....byak jemputan kenduri..dri hari sabtu ada BBQ geng paragon mlm..mmg best..siap ada karok lg...menu semua w/food...mmg sedap sapa2 yg masak tu tq a lot k... lebihan biasa la tapau ler.. dri membazirkan....ahad ada pulak ada 2 jemputan mkn2.. mmg dapur ku tak berasap lgi....semlm pun ada lgi last kenduri .....ok berbalik pd hari sabtu.... papa n de geng keluar beli barang2 utk bbq mlm .. aku n anak2 kat umah,... aku tidur n dany kat bawa..iqbal biasa la n aktiviti hariannya kan tengok tv katon 24 jam...tup2 lari turun bawah n selambanya cerianya... pangil aku.."mama2 tengok nie iqbal dah gunting rambut iqbal pendek....YA ALLAH mengucap aku ..terkejut nya...berani dia ..tertanya2 dpt mana lak gunting tu ..mana iqbal dpt gunting tu luka tak...."tak de pun"iqbal gunting macam nie macam nie jer""...iqbal ambik gunting mama la..kat dapur tu...dia tau lak mana aku simpan..benda tajam akan ku simpan tempat tinggi...dia panjat kabinet dapur la...hiss.......diam2 dia bat keje...ahh seblum tu mmg hari jumaat balik dr sek dia dah ckp nak potong rambut... aku ckp ...nnti tungu papa dulu.. ajak papa g kedai... tapi mmg mungkin dia dah agak kot papanya mesti tak setuju...last2 gunting sendiri...hemm...habis la pecah rekod anak papa rambut pjng tk de dah....nasib dany tak join n dia masa tu..kalu tk comfem rmbut adik pun gondol jugak..balik papanyanya..hemmm mau tak bising....dia jwap kat papanya ''iqbal tk nak rambut pajng mcm girl la...hehehe...nk cam rambut kawn iqbal kat sek tu pendek ....lyn jer..tk ambik pun pic dia masa rambut di cantasnya.. mls..sebab angin 1 bdan..main gunting...