6.26.2009

happy Father's Day


salam semua.... lama aku tak upload pic baru2 kan.. bukan per..minggu lepas sibuk dengan sukan dekat UNITEN.....tak de pic utk sukan tempoh hari.. sori.. pas2 sibuk n jaga kebun sayur ..kat dlm facebook..hehehe..tkut kena curi dek org.....mana n keja menaip yg bos bg tak siap2 lg ..tu pun sempat jugak nak main games..kehkehkeh... lak tu ..mana n server internet kat opis lembab bukan main....hemm...sabr jer la.. tapi pa per pun nie la aku bat n akak2 jiran2 umah aku utk sambut father's day mlm ahad tu...biasa la mesti ada menu yg dimask sendirikan...

biasa la aku n kak aya sposer kek.. mama su n cik jue bat soto.. yana 1 guni kasi durian..mkn ler sampai mnth..kehkehkeh...iqbal la lama tak mkn durian..balun sungguh2 mkn...
selamat hari bapak terutama ayah aku la Mutalib , tentu la pas2 kpd suami aku HAFIZ n kpd bapak mertua aku Pak WAHAB..pengorbanan kalian takkan kulupakan...tq very very very much..

6.15.2009

Desa Waterpark

semlm papa bwa aku n ank2 ker Desa WaterPark...biasa la tak best kalu tak g reramai...mla2 nya Ibu aya yg plan nak g bermandi manda bwa anak....mula2nya nak g Sunway Lagoon la..tpi kira2 leh than la hrganya nak msk sna pun...hrga dah naik skrg nie....so Desa la mrh skitkan ......biasa la msti ada menu2 yg nak di bwa...NASI AYAM ..chef MAMA Sue ler spa lg..sbenarnya mknan luar mmg tak leh bwa ..dah tau ..tapi lpas jgk ..srok la..biasa la bkul susu ank la jdi mgsa.......

ank2 per lgi tak ingat la min..suke la dia org sma tnya tak nak blik lg...dr kul 10pg sampi kul 3.00ptg kat dlm sana..tapi tak semua tmpt dlm tu main..tengok kwasan2 la mna ank2 leh min n tak merbahaya....

papa & dany nie la first time dany mdi kolam ..seblum2 nie bwa ..tapi tak ksi la sebb dianya Asma lum baik..nie pun kejap jer dah selesema..sebb dia cpt alah n air lama2 kalu mdi ..tapi mmg suka mandi...min air...bila ankat kaki bkepok2 nak min lg...syok sngt tgok adik ....

iabal, aisah..akish..iqbal la dr umah dok sbut nak mdi kolam.....

sja2 nak kasi iqbal brni..mla2 tkut n buaya tu..tak nak dkt lgsung..lma2 ok la..

nie pun tkut nik ...kehkehkeh mla2 ...

adik keletihan.. sgt2tu ..n papa pun selamt .....

dah nie tak nak blik lak...nak main lg..siap jnji nnti dtg lg...

nie semua dah keletihan ...pk blik umah nak rehat...papa la nk blik awai sebb kul 5 papa nak main bola ...hemmmm...

6.12.2009

EDIT


................PaPa......................... ...................aku.........................

.............IqBaL........................ ....................DaNy..................

aku suke frem ctik..kalu boleh semua nak..

lupa nak ambik pic ....tadi thari g BUTIK ARYANI kat Bangi yg baru buka tu.. ramai org ...ye la baru buka...... pulak tu dekat kat opis... kalu tak nak kena p Kl tak pun damansara..jauh2 takde la nak p ..nie dah dekat leh la p selalu...sja2 jln2 jamu mata..mmg citk2 pun harga mmg la paling murah pun RM69.90....

Jom Msk2


byk tul chef nak tunjuk bakat memasak...nak msk pun 1 jenis lauk jer pun ..ikan tenggiri msk asam pedas...

nak buka rancangan mari2 memasak jap''per lagi mskkan la bahan2 yg diblander tadi..kasi kacau smpai bau harum...naik bau belacannya...chef wak..menumis..bahn2 yg di msukan tadi..kacau wak jangn tak kacau..nnti hangit lak...cikin nak bjr msk tu siap bawa kertas n pen..kehkehkeh...

nie ha bahan2 yg di tumis....hummmmmmmmmmm..harumnyannnn..dah siap kin salin bahan2 yg diperlukan utk msk asam pedas ikan tenggiri..

pas2 lari..........bau belacan..................lepak atas jer jdi tukang tengok n mkn jer.aku biasa la tukang snap pic jer...pas2 nie..nak g panggang kambing...sori tak de pic lak..sebb sibuk dah .....

Menu2 hidangan semlm :

1.KAMBING PANGGANG BERSOS BLACK PAPER... ada yg panggang sampai hitam ..tapi tu hbis jugak..lincin...

2.biasa la yg tadi dok msk tu la ..ASAM PEDAS IKAN TENGGIRI..Chef Kak Shimah...

3.SUP LEMBU......sedap di tambah dengan sos kicap...srupppppp.......melekit habis lemak2...

4.ULAM-ULAMAN KG yg segar2....TIMUN < DAUH KESUM< KACANG BOTOL ......

5.Buah TEMBIKAI yg mmg manis sangat....tak smpt nak tambah dah lincin kena kebas.....

6.SAMBAL BELACAN yg mmg pedas....

7. AIR yg Sedap LIMAU KASTURI ...dan MANGGO....

siap tapau bawa blik ...kehkeh...

6.08.2009

MuZiUm

...semlm papa ajak kami ke Muzium..saja jln..lma jgak dah tak p muzium ....p pun msa umur aku belasan thn dlu la...pnat jgak nak bejln nie n anak 2 ...tu pun aku msk muzium yg kecil kat luar tu. sebb tak larat..papa bwa iqbal msk yg besar..

tengok iqbal peluk aku tak nak lepas ..sebenarya..iqbal takut yg patung tu,...bukan patung tu jer..masuk muzium org asli pun dia takut..ye la budak2 tengok rupa patung yg buruk , hodoh mengerikan....

masa jln2 dany tidur....tak de la meragam sngt...

singgah nak p Tugu Negara..tup..tup dah tutup..kul 6. ..tak leh la msuk..kat luar pgr jer la...

pas2 nak g Tsik Perdana...pusing2 je la.sebb dah lewat ptg... Lg pun keluar dr umah dah lewat jugak..mula2 aku dah rasa mlas nak keluar..tapi papa dah 2,3 x tanya...ikut jer la..dia boring la dok umah sebb selalu tiap2 minggu ada acara....smpi Muzium pun lmbt la jugak....lain x la papa ckp dtg lg...papa kata boleh la p menara sama nnti..tu pun tak pernah smpai lg...kehkehkeh

singgah dataran..tmpt dating dulu...lepak2...zaman dulu dah berlalu..masa bujang leh la siang mlm lepak KL....mmg lma aku n huby tak jln2 KL...

iqbal mmg seronok..suka la dia bawa p jln2....

balik papa tanya nak mkn kat mana...terus iqbal ckp ..nak mkn chn shop....wahhhhh dia lak yg jawap...aku tak kisah pun mana2 jer...blik singgah la ss...

nestlo ais..air kelapa,...yumyum...srup..........sdp....