1.14.2010

SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH BERSAMA SI MANJA'


' aku join contest anjuran k.rina..kerna ingin mncuba nasib..lg pun nie la first time aku join contest...sebelum nie mmg nak join tapi rasa cam tak leh nak menang pun....aku tengok ramai member2 yg join contest..kira nie aku berani la jugak try utk pertama kalinya......
nie pic yg ku pertaruhkan.....

1) WAJIB jadi follower RAYYANOUTLET ;
2) warganegara MALAYSIA;
3) hantarla pict² terindah ibu & ayah bersama si manja anda.. CONTOH DI ATAS...
4) sila letakkan sticky mode (pic itam pth di bwh tu) di sidebar anda & link kan nya di dlm link list korang
5) copy juga banner rayyanoutlet di side bar anda (tak paksa, klu nk letak pun boleh, xmau letak pun xpe)


glitter-graphics.com

Suke ria di Tasik MARDI










glitter-graphics.com

1.07.2010

Iqbal


lega rasanya..senang nak bagun pg..semangat nak ke Tadika...mlm tu aku dah suh tidur awal...kalu tak mmg kul 12 pun tak tidur lg...tapi payah kalu ikutkan nak mandi pg2 nie...tapi pujuk2 ckp nak pki baju sek...na bawa beg sek baru...gosok gigi pun dia malas sejuak..aku la gosokkan ..pg2 hari2...mula kejutkan sba susu suh minum susu dulu bg kenyang2 pas2 baru bg mandi....dah siap tungu dpan pintu nak pakaikan kasut pulak....tu yg smpt lg nak bergambar....hehehehehe

nie dah hari k2e 3 ke tadika...bagus...mula2 smpi suh dukung dulu keluar dr kete...pas2 dah buka kasut nak msuk ...jumpa geng terus ceria....""mama ehhh ade abg fazri"" mmg geng dia la tu..terus la turun naik tagga g kelas nya..kat atas....tak suh duduk pun dia dah p duduk dulu ...dahtak heran kat mamanya.....nak salam pun kena panggil dah suke sangat....masa tu dah ada 2 budak pompuan ...lum kenal lg ...tengok2 jer......kawannya AIN lum smpai.....aku tunggu la kat luar n papa....tak de lak nak takut2 pun tengoknya...relax jer....l

dah time balik ..terus dia nak Van hantar taska pulak...ptg aku blik keje baru p ambik n papa ...aku chek la kot2 ada yg ilang....rupa2 nya ada botol air ilang ada org ambik...tanya dia bukan tau nak ckp sapa ambil..tak per la konon2nya nak p la tadika kot2 tertinggal kat tadika...
elok2 nak naik moto ..ada kete berhenti kat belakang....pas2 ada budak pompuan dtg kasi botol air tu...aku pun terpinga2 la kejap....pas2 tali nya dah ilang......tak per la jnji dah dpt blik..tak yah dah p tadika tengok....budak2 nampk kawan punya cantik....nasib baik lak masa tu botol tu mmg dah ada nama anak aku....mungkin mak budak tu perasan kot botol tu bukan anaknya punya terus la hantar balik.....dah mmg tertera nama IQBAL HARIZ ....hehehehehe pas2 aku pulak kisahnya terambil baju sek yg mmg sama n anak akunya....tak per la hantar la balik kat taska tu ..kelakar tul la...org ambik kita punya kita lak leh terambik org punya leka punya pasal tak chek betul2 masa nak ambik tu....yg leh sedar tu sebb anak akunya baju saiz S yg aku pegang tu siaz M...pas2 nak bsuh la bju sek tu tengok seluar lak saiz M baju dah betul saiz S..1 keja lg la tanya kat taska tu lg....sampai hari nie blum tau lg sampa la punya seluar yg saiz M tu......

1.04.2010

Esok IQBAL Ke Sek Tadika Seri Pg..


baju sek n brg2 sek...kena la gunting rambut tu pjng sangat....esok mula la hari pertama iqbal ke sek tadika ..nama sek tadikanya TADIKA SERI PAGI......
entah ler cam ner la esoknya...dah la payah nak bgun pg2 nie..bangun tu 1 hal la..nak mandi pg pun susah takut sejuk...kena la esok aku mask air panas suh mandi air suam la pg2 * tu pun kalu mamanya rajin hehehehehe8****....pg tadi pun dah try kejutkan suh bagun ..tu pun malas jugak nak bagun..papa dukung msuk kete ...celik mata kejap masuk kete sambung tidur balik sampai ke taska......his his his...mlm2 dah la payah tidur awal.....cam ner pun mlm nie kena la train semua tidur awal..........:)....tanya nak sek ..jawap nak...nak buang air besar/kecik dah boleh harap suh cakp bgtau nak g toilet...nak membasuh tu tak pas2..lg...lak tu bab susu botl...susu lak kejap2 nak susu...tadika nie awal2 sebelum p tu kena la sebotol dulu leh tahan ker tak susu beberapa jam nak belajar tu..bawa bekal air jer...tengok la cam ner esok.....hehehehehehe...

setiap kali p gunting rambut kat kedai cina nie mesti bawa balik sikat rambut....kakak tu kasi bgtau iqbal pada mamanya....sebb jadi good boy......