4.07.2010

@P.JAYA


NIE TEMPAT BARU PAPA BWA ANAK2 P MANDI..MULA2 P CYBERJAYA..TPI MASA TU TM NET SEWA 1 KAWASAN PERMAINAN N KOLAM2 RENANG SEKALI ADA ACAR FAMILY SUKAN KOT SEBB RAMAI ORG NAMPAK SEMUA PKI BJU T SHIT SAMA..SO PAPA KATA P TRY KAT PJAYA...ADA TMPT BARU TAK YAH BAYAR FREE PAKING ..LGI PUN DEKAT TEPI JALAN JER..SO G LA..MMG PUN SENANG ..PAKING KETE PUN SENANG TEPI KOLAM TU JER...OK LA SENANG SKIT NAK LEPAS DANY MANDI SEBB ADA TMPAT AIR PANCUT CETEK ..TPI TU PUN KENA JAGA2 DANY NAK JUGAK LARI TERJUN KOLAM..IQBAL TAK PER LA DIA TAK KISAH TAK DAM AIR PUN..



PAPA N DANY SIAP BARANG LG IQBAL



TENGOK IQBAL TUTUP LUBANG NGAN MULUT TERUS..

glitter-graphics.com

4.06.2010

Modern Pad


Back to normal..cam dulu2..tapi moden la lawa skit, ada byk corak ..bermacam2 kala ada....lawa ker tak ker bukan org nampak kan..tapi tak per jnji aku suke n selesa bila pki nnti...mula2 biasa la basuh n bilas jemur dulu..cam jugak basuh CD utk anak..hehehe.....saja jer nak try..sebb time dulu2 masa aku sek...mak kasi kain batik di koyak2 jadi kecik2 pas2 di lipat2 baru pakai..masa time tu jenuh la membasuh pas2 sidai byk la kat ampai kain ..mana n kakaknya lg..nak paki jer ambik lepat2 jadikan 4 segi pajang cam pad tu...paki la...tapi kalu p sek baru pakai la yg jenama SANITA yg dlm kotak tu...dulu murah je harganya nak bli pad..sekanrg nie dah macam2 jenama n macam2 harga sampai kandang tu tak tau yg mana bagus..tapi bila dpat tahu kesan2 boleh mendapat penykit yg tak bagus..terus berfikir utk mencuba balik pki yg kain....lg pun leh jimat skit...bulan nie aku baru bli 3 ..kumpul dulu sikit2...nak bli yg overnight lak nnti ..yg aku bli nie REGULAR dari web site mampatch.com..ada yg bercorak..tapi lain harga la...

4.02.2010

Kisah Dany ambik Gas Hpital Serdang

pg tadi aku g bawa dany ke hospital semlm tak boleh nk tidur lg...masih muntah2..cian menagis jer... di dlm bilik keluar tidur kat ruang tamu pulak sebb dah muntah2 hbis atas tilam.kat ruang tamu bentangkan toto tu pun tak dpt nak tidur jugak dukung sana sini ...pg tadi dah nak dekat cerah dah baru la dany dpt tidur dia bgu tidur kul 8 aku pun siap2 la semua brg2 g hospital...Dtor suh ambik gas..mmg seblum nie dah bisa cam tu..tapi tu la bila time jadi jer susah la tidur mlm..siang ok...nak ambik gas tadi pun 1 hal...menagis...aku lak sorg2 jenuh la nak kepit pegang tak bg telepas..dany mmg meronta2 mana n suara kuat nya ...sampai berpeluh2 dany menagis nak dilepaskan...terpaksa jugak aku tahan jugak biar dia megelupur pun..janji baik..semua yg lalu lalang tengok aku n dany..siap semua dah cam mandi peluh...ambik ubat..1 hal pulak nnti nk mkn ubat bukn main payah...

glitter-graphics.com

4.01.2010

Dany Tak Sihat lg..

Ceria w/pun tak sihat...mingu lepas aku n papa g Hospital sebb dany tak sihat..dah g klinik 3 hari seblum tu tapi demam nya tak jugak kebah....so Taska call mingu lepas ckp dany Muntah lg...mmg dia batuk2 muntah2 seblum tu...Dtor cuma bg ubat muntah n ubat angin...tula demamnya tak betul2 baik..on off jer..risau jugak sebb ada budak kena Dengi kat situ...ambik keputusan balik umah ambik dany kat taska terus g Hospital Serdang...ambik darah... lama la jugak dlam 4 jam bru siap...aku dah biasa tunggu lama2 kat klinik nie kan pulak kat Hospital ramai org...ambik Darah..masa nak ambik darah tu meronta2 la dany kesakitan sebb lama kan 2 botol ambik..w/pun botl tu kecik jer tapi lama ..dany mmg mengelupur....dah siap ambik ..bru aku dukung...terus di tariknya kapas yg membalut bekas cucuk tangannya tu..darah keluar la semula ..byknya..menitk2 di baju aku n lantai ...terus ker singki..utk balutan semula.....Keputusan Darah ok tiada jankitan pa per..cuma ada jankitan kuman pada tekak Dany sebb tu dia muntah2..Dtor kasi Antobiotik ...risaunya sebb Dany mmg payah sangat nak mkn ubat....nampak kita pegang botl ubat pun dia dah gelisah sana sini...

Yg aku risau nie...semlm mula balik muntah2nya...ptg nie aku akan bawa Dany ke hospital semua utk chekup sekali lg...