8.28.2009

bulan anak2 ku tidak sihat


jejak keadaan persekitaran tidak elok nie..anak2 aku pun mula la tidak sihat ..mudah dijangkit demam...selesema n batuk2..

dah mmg muka aku n laki aku jer selalu bertandang kat hospital an nur nie..leh katakan selang sehari..mesti p..nuse sana pun kenai la....sebb demam yg tidak kebah..pas2 kecederaan yg tidka di sengajakan.kejap abg nya kejap adiknya...hemmm....


masalah2 kesihatan yg tidak bleh di biarkan memandangkan takut dngan sakit tut yg melanda tidak henti2 sekarang nie..anak2 perlu dijaga dengan sebaiknya supaya tidka terdedah dengan keadaan sekeliling sekrg nie....merbahaya....

tambahan lak Dany ada Asma....

Kelab golf Kirara



hari rabu aku n family g berbuka posa kat elab golf kirara..ibu aya n mama sue yg ajak..sebb laki dia org p main golf kat sana so ada bat pakej berbuka di sana..so join la sama...layan jer pic yg smpat aku ambik nie...cos seorg RM 33.00 mkanan mmg memuaskan..sedap2....mkn la byk mana pun..semua leh mkn..kanak2 setengah harga ler...


kak aishah mmg suke layn dany...

papa n me...............................iqbal mmg suka bat muka2 mcam2 bila time nak ambik gambr dia....

aqih n aishah ........................baba midi ibu aya yg tengah berselera mood mkn..sebb sedang pgnant....no 3....harap2 boy la yer...

pg yg membosankan

hemmm...pg yg membosankan.....lyn la blog....fb da kena block......boring..boring....boring.....

8.24.2009

Shah Alam & Persiapan Raya 2009

nie masa tunggu papa test bju melayu utk raya tahun nie....kali nie warna papa nak jugak kala HITAM so aku tunaikan la permintaan papa..dah lama sebnarnya papa nak baju melayu dia kala itam..selalu aku la yg tak setuju..kali nie aku kasi la chan papanya kala jadi tema raya aku anak beranak kali nie.....so dpt la baju melayu utk hubby aku , iqbal n dany....turut sama la aku pun itam la jugak...kehkehkeh...seperti tiap2 kli raya aku tak susah nak cari baju or tempah baju..aku n hubby suka bli yg dah siap beli n terus boleh pakai....ada jugak yg bli kain pas2 hantar tempah...dlm proses.......tapi alhamdulillah mmg selalu dpt la ikut saiz ...dr saiz bby new born pn dah ada bju melayu...baju anak2 utk raya nie semua dah siap.kasut pun dah ada utk 2 hero aku nie cma tinggal papa jer nak shoping baju2 dia nnti..aku tak kisah sangt..jnji raya pertama n ke 3 dah ada bju utk tukar2....kasut pki yg lama sebb masih elok..tema pun itam kan kebetulan dah ada ..jimat dah 1hehehe....handbag pun aku dah bli..heheh...sebb mmg dah lama tak bli....kelengkapan yg lain...kuih2 raya pun ada yg aku tempah dah skit2...masih cari2 lg nak tmpah....kira buget utk tahun nie RM2ribu kebawah la....utk keluarga aku mak ,ayah kakak anak buah aku mmg tiap2 raya mesti ada buah tangan utk mereka...semua perbelanjaan pakaian kuih utk family aku..kewangan dr hubby n aku ler....pasal nak raya mana thun nie..pn mmg 2 2 rumah blik....sehala...hehehe..umah mertua kat pahang lepas raya kat perlis dulu bru p pahang..sebb hubby aku tinggal n tok kat kg dia bela dr bby..so mmg la balik umah tok dulu..tapi tok dah tak dak 2 thun lepas..tinggal n mak cik , mak su n adik hubby aku jer kat umah tok kat kg tu...adik beradik hubby aku semua 10.anak sulong....so ada 9 lg adik ...ada yg dah kawin , kje. masih ada lg yg bersekolah...


iqbal la bukan dia nak dok diam...lari sana lari nie...main kejar2 dgan anak toke butik tu...


Dany pun dah boring ..lama sangt dok situ test bju tak jln2...

8.11.2009

DANY

tengok nie nak juga lepas tangan..tak tau diri tu tak kuat lg nak ...tergoyang-goyang lg bangun pun..dah berapa x jatuh sebb lepas tangan la telentang la...dah la takleh tahan skit ..nagis bukan main ...hehehe.....anak aku yg no 2 nie lain dr abg longnya...jenis lembut skit ...selalu kena buli n abg longnya...dah 1 tahun tak boleh lg mkn yg keras2 nak tercekik jer klu bg...walau pun nasi lembik..mmg semua yg dia mkn kena cair n hancur halus...

mmg dany suke tengok gambar2 yg aku tampal kat pintu..nak suh abg long nya bejalar konon ..tapi abg long dia malas..kalu adik sibuk2 tengok baru la dia pun siap bg tau tu per kat adik....
Suke ketuk2 meja ker pintu ker lantai ker....jji ada bunyi ......dah pandai nak ikut org ..kalu lalu depan dia tak angkat dukung ikut la kot belakng merangkak....kalu dah dukung bukan nak dok diam cam belut lentuk2 bdan tu....cuba kalu ibu aya dia yg dukung ehhh bukan main leh la diam...tesengih2 ...bat muka yg tak brsalah.....tak byk karenah..mlm mmg ontime tidur awai....kalu abg longnya kul 1,2 pg pun tak tidur lg..layn katon...

8.10.2009

FamilyDay Nestle KL Branch Mines resort City.


nie la hadiah cabutan bertuah yg cik abg aku dpt..tapi byk lg hadiah2 lain yg dpt...tapi byk brg mkn la....yg bestnya cabutan bertuah tu dpt kipas elekterik ker mini peti ais ker PS2 pun ada kebanyakkan hadiah2 cabutan bertuah nie brg2 elekterik la sema best..tahun lepas dah dpt hphone LG,,sampai skarg pun hphone tu elok lg....hehehe...hari sabtu aku n family ada hari suka ria.la ada sukan2 uk bapak2 n ibu2...cuma tahun nie bulan 5 hari tu family aku tak dpt join nestle bat p REDANG sebb time u jugak aku ada famlily Day n jiran2 umah aku p Pulau Tioman...tunggu la tahun depan pulak NESTLE nak bat p mana tak tau lg...mmg taip2 tahun nestle akan bat...Rezeki cik abg aku la sejak2 keje n NESTLE nie dpt p jln2..n byk jugak la kebudahaan yg lain dpt...baju semua akan sama di sponser oleh nestle la..bg tau saiz jer..nie aku tak bawa DANY sebb takukan nak bawa n penyakit yg tengah menular nie.aku tinggal DANY kat taska la...lg pun mula2 sampai pun ..nak daftar semua kena cek dulu tahap kesihatan....langkah2 berjaga2..bagus tu...ye la kebanyakan staff nestle nie berbilang kaumnya...tapi nie bukan semua nestle yg join..nie cuma yg geng opis cik abg aku jer..nestle KL branch jer.....time nie semua leh mkn free per jer yg nestle nya produk..ada yorgurt, ais crem la ..koko crunch..air segala air....mcm2 ....pas2 dpt hemper la semua barang nestle...tpi kena cabut dulu la nama brg ..bru leh tukar apa yg kita tukar bg2 yg kta cabut dlm kotak tu.


biasa la mesti ada karaokernya....cik abg tunjuk bakat kehekhekhe......

sukan2 kanak2 tak layak g utk iqbal main..umur tak ckp 4 thun lg..kena la main yg cam2 nie jer..kira ok la jugak ada benda yg dia leh main kan....

badut ada 2 ...jehun la aku ..kalu badut tu dtg dekat n dia ...mesti nak cok atas riba..bla aku tanya takut ker badut tu..ckp tak takut...tengok jer badut tu bat per...

awai bngun pg..ngantus la dlm kete...kul 7.30 dah kena daftar.....

sementara tunggu mkn thari..jln2

kira ok la tertutup tmpat nie ...tak de org lain ganggu bila kawasan nie penuh n team nestle...dah boking awai2 lg.....ada tasik buatan ..kanak2 leh mandi manda...byk lg pic lain2 ..tengok kat Fbook....k

8.06.2009

jawap tag nadia


Alamak...akak pun kena jawap jugak ker tag nie nadia..tapi tak per la utk nadia akak jawap la kat mana daya yek....hehe..tapi tima kasih la nadia kerna sudi nak tag akak..ok tq v much....

1. Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???ye laaa..kekadang keliru gak nih...klu dah tau...nak save,lpas ni mudah la nk ingat...he2...

**Nama singkatan akak ada la 2,3 nama jugak..kat kg akak ada yg panggil zana @ nana kat KL nie kekal ngan nama NANA ..SU pun ada yg panggil tapi jarang la....cuma cik abg akak panggil ana atau ayang...tapi kalu time gaduh ilang ayang semuanya terbang jadi hang aku lak..org utara logat mmg ckp hang aku..hehehe...

**Umo akak tahun ni 30, tp klu ikut bulan 29 lahir ujung tahun'.......

**akak pun sewa kat LESTARI PUTRA LEP 7/22...dah lama dah sejak baru2 kawin dlu..masa bujang umah kat ss blakang BSN tu ...umah sendiri lum siap....


2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih???..biasa kol berapa??lama tak?

**akak dulu mmg hari2 buka blog ..suke tengok blog or...skrg nie dah jarg sebb sibuk n fb..main games kat fb..tapi buka jugak la kejap2 tengok kot2 ada kawan2 yg update blog..layan la dlu....masa tak tentu ikut ingat jer nak buka....lama pun tak de la sampai 1/2 hri...kira dah puas tengok2 tutup la.....hehehe......


3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???

**biasa la mesti nak tengok blog sendiri dulu ...pas2 tengok la kawan2 yg dah uplod pic bru ker...layan la bca tengok2....pas2 kalu ada pic baru masukan la..tu jer....


4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni...korang telah abaikan sesuatu....?

**hehehe ada teralit lupa nak bat air utk meting ...bukan lupa terus cuma lambat lerr siap...kehkehkeh, tak de keje yg mustahak tu layan internet la...

5. Macamana cara korang masak maggie ek

**ohh megi yg aku suka mkn megi kari yg kosong mmg megi n perencah dia saja...yg lain2 bahan tak suke tak suke.....msk dulu la....megi tak suka letak sayuran @ telur..tapi kalu bat utk cik abg kena buh apa yg ada..sayur ker ,bilis ker telur ker taruk la semua..lak tu idangkan dengan kicap n sos cili....

6. hubby korang tau tak korang ada blog ni....penah tak hubby korang baca blog korang????
**tau la...kalu da nampak aku ambik pic sana pic sini ..dia kta mesti nak boh dlm blog la tu...ahh tahu..jugak ada fb. cik abg tak de la larang ..sebb bukan bat benda tak senonoh kan...dia pun suka la kot baca ....kalu ada masa free...selalu dia baca kat umah..time keja mana la sempat nak dok opis menadap PC keja hari2 kat luar jer....sana sini....

Kpd Kenkawan ku yg aku nak kasi tag ni..sile2 la jawab ye...
tu pun klu korang sudi la....

:: SURAYA ::
:: YUHANA::
:: KAK JULIA ::
:: KAK NANA (MAMA IQBAL & DANI) ::dah jawap nie....

Ber BBQ Di mlm Minggu


layan jer pic2 yg tek seberapa nie...sab2 bru2 nie aku n jiran2 bat bbq ...kaum2 ibu yg gotong-royong membeli belah..siap2 kan bahan2 utk dibakar mlm..kaum2 bapak lak ramai2 membakar lerr.....

menu2 semua sedap2....