6.12.2009

Jom Msk2


byk tul chef nak tunjuk bakat memasak...nak msk pun 1 jenis lauk jer pun ..ikan tenggiri msk asam pedas...

nak buka rancangan mari2 memasak jap''per lagi mskkan la bahan2 yg diblander tadi..kasi kacau smpai bau harum...naik bau belacannya...chef wak..menumis..bahn2 yg di msukan tadi..kacau wak jangn tak kacau..nnti hangit lak...cikin nak bjr msk tu siap bawa kertas n pen..kehkehkeh...

nie ha bahan2 yg di tumis....hummmmmmmmmmm..harumnyannnn..dah siap kin salin bahan2 yg diperlukan utk msk asam pedas ikan tenggiri..

pas2 lari..........bau belacan..................lepak atas jer jdi tukang tengok n mkn jer.aku biasa la tukang snap pic jer...pas2 nie..nak g panggang kambing...sori tak de pic lak..sebb sibuk dah .....

Menu2 hidangan semlm :

1.KAMBING PANGGANG BERSOS BLACK PAPER... ada yg panggang sampai hitam ..tapi tu hbis jugak..lincin...

2.biasa la yg tadi dok msk tu la ..ASAM PEDAS IKAN TENGGIRI..Chef Kak Shimah...

3.SUP LEMBU......sedap di tambah dengan sos kicap...srupppppp.......melekit habis lemak2...

4.ULAM-ULAMAN KG yg segar2....TIMUN < DAUH KESUM< KACANG BOTOL ......

5.Buah TEMBIKAI yg mmg manis sangat....tak smpt nak tambah dah lincin kena kebas.....

6.SAMBAL BELACAN yg mmg pedas....

7. AIR yg Sedap LIMAU KASTURI ...dan MANGGO....

siap tapau bawa blik ...kehkeh...

No comments:

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker